Johannafilten värmer

Varma yllefilten Johanna i Ostrobothnia-serien är designad och tillverkad i Finland. Filten är som ett konstverk med sina vackra blommor.

Johanna lammin viltti Pohjanmaalta v3

Johannafiltens sirliga äppelblommor och midsommarrosor som slingrar vackert längs ena kanten. Filten är dubbelsidig, med svart eller gråbeige botten och grå eller gul kant.

Filten är en finländsk designprodukt gjord av äkta naturmaterial av hög kvalitet. Mönstret har designats av Sofie Staffans-Lytz i samarbete med Aveo och tillverkad av Annala. Ett fint österbottniskt samarbete mellan designer, inredningsbutiken och tillverkaren. Filten har Design from Finland- och Made in Finland-märkning.

Den varma filten är vävd med jacquardteknik. Filtens dubbla lager skapar luftfickor inuti som gör filten extra varm.

Filten är 60 % ylle och 40 % bomull, båda naturliga produkter. Den släta filten är lättskött. Yllematerialet har sina egnasuperkrafter, som gör filten antistatisk, mjuk och varm. Ylle andas, är antibakteriellt och smutsavstötande.

Filten tillverkas av Annala i Lappo i Södra Österbotten och är ett fint exempel på den finländska textilindustrins skicklighet. Allt garn kommer från certifierade, europeiska garnspinnerier. Vid tillverkningen används inga behandlingsmedel, så produkten är miljövänlig och en ren naturprodukt.

Johannafilten har ett vackert mönster.

 

Skötselråd

  • Filten håller längre om den vädras i stället för att tvättas. Du kan vädra din filt när det är kallt eller fuktigt ute. Vid regn ska filten vädras under tak.
  • För tvätt rekommenderas ylleemulsionstvätt av professionella tvätterier.
  • Filten kan handtvättas. Använd ljummet vatten och flytande tvättmedel avsett för ylle. Filten ska inte ligga i blöt utan tvättas genast. Gnugga och vrid inte utan tvätta försiktigt. Efter handtvätt kramas vattnet ut försiktigt. Vattnet kan också pressas ur filten mellan två handdukar. Forma filten när den är blöt.
  • Filten kan tvättas i din egen tvättmaskin, men suger åt sig mycket vatten och blir väldigt tung. Tvättmaskinen måste rymma 8 kg. Vid tvätt i egen tvättmaskin, rekommenderas 30 grader ylletvätt och flytande tvättmedel avsett för ylletvätt. Ingen torktumling. När tvättmaskinen är klar kan du försiktigt krama ur vattnet och sedan lufttorka filten. Plantorkning är att föredra.
  • Filten kan strykas i max 150 grader under fuktig handduk.

Johannafilten är dubbelsidig.

 

Läs mera:

Gåvor från Österbotten, året om