Durons fem favorittapeter: Tidlös svensk design

När det gäller heminredning är tapeter ett av de element som kan dramatiskt förändra ett rums atmosfär. Det svenska företaget Duro är känt för sina högkvalitativa tapeter som reflekterar klassisk och tidlös skandinavisk design. Idag dyker vi djupt in i Durons fem favorittapeter och utforskar deras unika berättelser och djupare essens.

Duro harmaa Hudiksvalls Teater

Grå Hudiksvalls teater tapet är en fantastisk renässansinspirerad tapet som passar många inredningsstilar.

1. Hudiksvalls teater tapet

Hudiksvalls teater tapet är ett fönster rakt in i renässansens guldålder. Varje medaljong är som ett litet konstverk som berättar en historia från svunna tider, av bollar och hovliv. Detta speciella mönster hittades under renoveringen av Hudiksvalls Teater 1972. Detta fynd ger tapeten inte bara sitt namn utan också en djup kulturell och historisk betydelse.
Hudiksvalls Teater är en av Durons mest sålda och uppskattade tapeter. Den renässansinspirerade medaljongdesignen är tidlös och passar många inredningsstilar. Tapeten finns i många olika färger, vilket ger dig möjlighet att välja precis rätt nyans för din inredning.

Grå Hudiksvalls Teater tapet med medaljongmönster är inspirerad av renässansen.

Gul tapet ger värme och mysighet.

Vit tapet passar i många av hemmets rum.

2. Lillstjärna tapet

Durons Lillstjärna tapet visar upp ett sofistikerat smårutigt mönster, som har blivit populärt bland älskare av klassisk och skandinavisk design. Dess kompakta och harmoniska mönster passar särskilt bra ovanför halvpanel, vilket ger rummet en känsla av värme och hemtrevnad. Denna non woven-tapet finns i fem olika färger, vilket erbjuder mångsidighet och alternativ för alla smaker.

Andra finmaskiga rutiga tapeter från Duro inkluderar till exempel Dun tapeten och Elsa tapeten.

Durons blå Lillstjärna tapet är den perfekta kombinationen med halvpanel.

Gul Lillstjärna tapet passar utmärkt i både klassisk och skandinavisk inredning.

3. Ljungbacka tapet

Durons Ljungbacka tapet tar tankarna direkt till landsbygdens lugn och närhet till naturen. Dess blommiga och diagonalt rutiga mönster återspeglar 1990-talets lantliga stil, fylld med nostalgi och varma minnen. Denna lantliga tapet passar särskilt bra ovanför halvpanel, vilket ger rummet en känsla av avkoppling och hemtrevnad. Ljungbacka är som en sommardag på landsbygden, som väcker minnen från barndomens somrar och naturens skönhet.

Om du föredrar en något mer framträdande rutdesign är Durons Astrid tapet definitivt värd att överväga.

Beige Ljungbacka tapet har ett klassiskt salmiakmönster.

Blå Ljungbacka tapet är ett utmärkt val för exempelvis köket.

4. Brunnsgatan tapet

Brunnsgatan tapet är som en resa till exotiska länder. Dess design från 1920- och 1930-talet, inspirerad av östern, tar tankarna till avlägsna tempel och mystiska landskap. Tapetens japanska och kinesiska influenser ger en touch av exotism och äventyr till varje hem.

Brunnsgatan-tapeten tillhör Durons fantastiska Gammalsvenska kollektion, som innehåller 26 fantastiska tapeter, inspirerade av renässansen, rokoko, gustaviansk stil och vanliga människor. Det finns även influenser från jugend och art deco. Denna kollektion är perfekt för dig som gillar retroinredning eller vill kombinera gammalt och nytt i ditt hem.

Svart Brunnsgatan tapet är en imponerande, japanskinspirerad konstverk.

Beige tapet är lite mer nedtonad men fortfarande exotisk.

Röd tapet skapar en intim atmosfär i rummet.

5. Havet är djupt

Durons tapet Havet är djupt tar oss djupt ner i havets djup, där allt är möjligt. Detta lekfulla mönster introducerar oss till en val, en glad bläckfisk och sjöstjärnor. Tapetens design är full av liv och rörelse och väcker fantasin till liv. Tapeten passar särskilt bra i ett barnrum, där den kan inspirera till alla sorters äventyr och berättelser med havets varelser.

Denna tapet är det perfekta valet när du vill föra in havets magi i ditt hem och skapa en inspirerande och fantasifull miljö för ditt barn. Havet är djupt tapeten är en del av Hav & Land kollektionen, som har inspiration hämtad från Sveriges och Östersjöns kust. Kollektionen inkluderar både lekfulla och traditionella mönster för alla smaker.

Gröna Havet är djupt tapeten är det perfekta valet för barnrummet.

Den blå tapeten ger en avslappnande havskänsla till lekrummet.

Durons tapeter är inte bara vackra, de är också miljövänliga och av hög kvalitet. De tillverkas med traditionella metoder och är FSC-certifierade, PVC-fria och klorfria. Durons tapeter är ett verkligt bevis på hur tidlös design och miljömedvetenhet kan gå hand i hand.
Om du letar efter en tapet som står tidens test och ger ditt hem en touch av skandinavisk elegans, är Duro definitivt ett övervägande värt val.