Morris Co logo

Morris & Co

William Morris tapeter är berömda för sin höga kvalitet och sina blommiga mönster. Pimpernel och Strawberry Thief är två av de mest kända Morris-mönstren. Morris-tapeterna älskas för sina väl genomtänkta mönster, trots att de skapades redan på 1800-talet utan dagens mönsterplaneringsprogram. Morris & Co är ett brittiskt designföretag med långa anor. Företaget grundades redan 1861 av William Morris.

106 Produkter
/5

Morris & Co

William Morris är en legendarisk designer med många kända mönster. Han föddes 1834 i på landsbygden Essex, England. Det var också i naturen han sökte inspiration och hittade mönster och former som han sedan jobbade vidare på. Idag är det 160 år sedan de flesta av hans kreationer såg dagens ljus, men de känns fortfarande fräscha och passar in i många nutida hem. 

William Morris jobbade mycket med upprepning, symmetri och struktur. Han ville inte att mönsterupprepningen skulle ta fokus från själva mönstret, utan erbjuda lugn och ordning. Hans första tapet Trellis designades 1862 och Daisy var den första tapeten som trycktes. Många av tapeterna har blommönster, men de är inte kopior av verkligheten utan i stället såg han skönheten och fantasin i mönstren.